Jdete poprvé na masáž?

Nevíte, co si připravit nebo vůbec, jak se připravit? Vše Vám vysvětlíme.
Příprava před samotnou masáží, když jste ještě doma, se nijak striktně nevyžaduje, každopádně existují jistá doporučení, která Vás ochrání nebo vám jejich dodržení umožní si masáž skutečně užít a mít z ní všechny benefity pro sebe i své tělo. Pokud víte, že masáž proběhne v nejbližších 2 hodinách, je vhodné se osprchovat, po masáži se sprcha nedoporučuje, jelikož je potřeba masáž nechat v klidu „dojít“. Je-li to možné přijďte nalačno. Dále je zakázáno užít před masáží omamné látky jako jsou drogy či alkohol. Během samotné masáže krev proudí rychleji a pokud byste tělo ještě stimulovali výše zmíněnými látkami, mohlo by dojít k srdeční příhodě či hůře.
Je také dobré zvážit, zdali je vaše tělo v takovém stavu, kdy masáž zvládne. Není třeba se ničeho obávat, pokud normálně fungujete a v minulosti jste neměli žádné zlomeniny, či zákroky, na masáž bez větších problémů můžete. Pokud jste v několika uplynulých měsících podstoupili operaci či jste měli frakturu, je potřeba od zotavení počítat s minimálně 6měsíční pauzou, kdy se masáž důrazně nedoporučuje. Další onemocnění a omezení, které mohou masáž znemožnit najdete na této stránce. Masáž je také omezena těhotenstvím. Při těhotenství můžete podstoupit pouze těhotenskou masáž a masáž hlavy a obličeje, a to pouze pokud jste v rozmezí 16. a 27. týdne včetně, zbylé masáže se ze zdravotních důvodů neprovádí, aby neohrozily Vás nebo Vaše dítě. Další masáž si můžete dopřát 4 týdny po porodu, ale doporučuje se počkat do konce šestinedělí.

Vaše konkrétní omezení doporučujeme také konzultovat s Vaším lékařem.

Pokud máte konkrétní dotazy neváhejte zavolat či napsat na telefonní číslo 608 155 166 – pro Ostravu nebo 720 604 000 – pro Frýdek (WhatsApp jsou telefonní kontakty stejné).